Floarea de Lotus și beneficiile ei în Viața noastră


Știați că lotusul – “padma” în limba sanscrită - … 

… este un simbol sacru reprezentând transcendența, divinitatea, puritatea și eternitatea pe lângă alte plante cum ar fi Cimbrul Sfânt (Tulsi) și trandafirul?

... este cel mai semnificativ motiv floral utilizat în picturile sacre din Asia preluat fiind de întreaga lume? 

… este o reprezentare vizuală a ‘gurii’ sau ‘porții’ către Univers, mai exact “lotusul cu o mie de petale” denumirea celei de-a șaptea chakra, cea din vârful capului?

… este simbolul atingerii stadiului iluminării, al Uniunii cu Dumnezeu, al eliberării de toate legăturile materiale?

… este comestibil și folosit încă de mii de ani în medicina tradițională din Orient?

Și cercetătorii occidentali au descoperit/ dovedit că aproape fiecare părticică din lotus are proprietăţi medicinale. Astfel, din punct de vedere al sănătății toate părțile plantei sunt folosite: semințele de lotus conțin antioxidanți, minerale și vitamine ce ajută în tratarea mai multor probleme de sănătate. Altă metodă populară de a consuma flori de lotus este sub formă de ceai, mâncare, parfumuri naturale. 

Lotusul luptă împotriva colesterolului, al țesutului adipos. Mai mult, el ajută și la ameliorarea bolilor precum diabetul sau gastrita; calmează nervii; ajută în afecțiuni gastrointestinale cum ar fi: balonarea, diareea, crampele abdominale; afecțiuni ale organelor de reproducere la ambele sexe.

Frunzele conţin enzime ce previn îmbătrânirea, florile au proprietăţi astringente, iar rădăcinile sunt bogate în vitaminele B, C şi fier. Mai mult, în filosofia chineză - feng shui - este considerată una dintre plantele care sunt aducătoare de noroc.

Și la noi în țară se poate achiziționa ceaiul de lotus de la magazinele naturiste.

Pentru a vizualiza întreaga listă de nutrienți pe care le conțin semințele de lotus, dați click AICI

video-clip: culesul rădăcinilor de lotus în provincia Battambang, Cambogia