Tratamentul natural pentru Helicobacter Pylori


Tratamentul acestei infecţii se face în general prin uleiuri esenţiale, ca alternativa naturista. Uleiurile esenţiale sunt numărul unu în lupta împotriva Helicobacter pylori, deoarece luptă atât împotriva infecţiei, cât şi împotriva recidivelor.

Uleiuri cu proprietăţi antiinfecţioase: uleiul de oregano (Origanum compactum), uleiul de cimbru (Thymus vulgaris), uleiul de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia), cuişoarele (Eugenia caryophyllata) inhibă creşterea bacteriei Helicobacter pylori. Concentraţia medie inhibitoare (CMI) este de 40 μg/ml pentru cuişoare. Sunt uleiuri esenţiale cu o importantă acţiune antiinflamatoare, bogate în aldehide, cum este cel de scorţişoară sau bogate în seschiterpene cum este uleiul esenţial de musetel (Chamomilla recutita) sau uleiul de ghimbir (Zingiber officinalis). 

Uleiurile de tarhon (Artemisia dranunculus) şi cel de ghimbir au acţiune antispastică. Mai multe uleiuri cum sunt cel de menta (Mentha piperita) şi cel de lemongrass au arătat in vitro o inhibiţie netă a proliferării Helicobacter pylori. Probioticele şi prebioticele si vitamina C sunt la fel de recomandate, precum si gemoderivatele si homeopatele. Pe langa uleiuri si alimentatie adecvata se pot zice rugaciuni, se pot face meditatii sau tehnici de relaxare.

Terapia Bowen - Bowtech - asista de asemenea la reglarea intregului organism, in afectiuni ale glandei tiroide, oboseala, stres, afectiuni respiratorii, sistem cardio-vascular, concentrare etc. Pentru programari la terapeut Rozalia Ionica - 0728 499 380.

(poza preluata de pe sanatate.bzi.ro)