Experiența personală în și cu terapia Bowen

Unele persoane isi vor pune intrebarea, pentru a nu stiu cata oara, ce mai poate sa faca si aceasta terapie? Nu sunt destule? Ei, totusi, Tehnica Bowen se deosebeste de celelalte. Aceasta este o terapie holistica, ce se bazeaza pe declansarea capacitatii de auto-vindecare al propriului nostru corp. Noi suntem in parte individualitati unice, deci si afectiunile de care suferim se manifesta intr-un mod diferit. Exista, insa, un "medic" care stie exact ce este in neregula in corpul nostru si unde este localizata cauza problemelor – acesta este DOCTORUL nostru INTERIOR! Prin aplicarea miscarilor specifice Bowen, extrem de delicate, pe anumite locatii precise de pe corp, acest “Doctor Interior” este "trezit" preluand comanda si incepand procesul de vindecare, in mod natural!

Prima data cand am fost tratata cu acesta metoda, am inteles ce mult conteaza faptul ca atingerile, ne-invazive, sunt ca niste mangaieri si totusi destul de "puternice" pentru a iti induce o stare profunda de relaxare. Tocmai din aceasta profunda stare de relaxare incepe vindecarea. Nu multi sunt cei care se pot relaxa atat de eficient incat sa nu mai aiba nevoie de "ceva" din exterior pentru a-i ajuta. Ceea ce este important reprezinta faptul ca sedintele de Bowtech se fac la o distanta de cel putin 5 si cel mult 10 zile. In acest interval corpul inca lucreaza. De exemplu, durerile de cap sau coloana sunt atenuate deja de la prima sedinta.

Persoanele, care m-au ales sa le tratez prin metoda Bowen, revin cu entuziasm si placere, declarand ca somnul lor s-a imbunatatit, starea generala este din ce in ce mai buna si nu mai obosesc asa de repede. Exista si persoane cu probleme mai grave, fiind sfatuiti de catre medici, ca ultima instanta, sa treaca prin interventii chirugicale. Cautand alternativa, multe persoane au incercat terapia Bowen si si-au rezolvat problemele de sanatate fara nicio interventie chirurgicala.

Pentru unii poate fi ceva ce tine de domeniul SF-ului, in schimb totul este real si cat se poate de natural! Din propria-mi experienta, Bowtech-ul se preteaza minunat pe probleme neurologice, de ortopedie, pe sistemul nervos, ORL etc.

Aceasta metoda poate fi insusita de oricine este doritor sa isi ajute semenii, nu se cer studii specializate, doar entuziasm si curiozitate! Cursurile de tehnica Bowen sunt tinute de catre profesorul Andrew Zoppos - instructor superior international, membru onorific pe viata al Academiei de Terapie Bowen din Australia, in Bucuresti, Cluj, Iasi. Mai multe informatii pentru programari se pot obtine de pe site-ul oficial romanesc www.bowtech.ro sau Rozalia Ionica - terapeut Bowen - Timisoara, contact: 0728 499 380.